Francouzské bagety
Takže:
500g mouky (hladká nebo polohrubá)- já to vidím optimisticky, tak bych asi napsal polohladká
250 ml vody (prostě hrnek)
1 lžička cukru
1 lžička medu
1 lžička soli
2 lžičky droždí (půl kocky)
do misky dáme mouku a sůl, promýcháme, uděláme důlek a do něj dáme vodu, cukr, med a droždí. Necháme kynout dle potřeby - já asi hodinu, ale když je hlad, tak i míň.
Těsto znovu prohněteme, uděláme váleček cca 2 cm tlustý a tvarujeme bagety. Necháme ještě cca 30 min kynout a pak je šikmo nařízneme (hezky to vypadá a nepraskají) a potřeme slanou vodou (hodně slanou a nešetříme).
Pečeme na 180 °C 25 minut (prostě do zlatova) a pak to hlavně nežereme horký...bo spálený jazyk není nic ....a chvilku vydržíme....
Až to stihnu vyfotit, než to všichni sežerou, tak dodám i foto...
A knoflenko, jestli budeš péct, čekám vzorek. vzorky.
Komentáře
Přehled komentářů
super napsaný receptík :D je zaděláno tak jsem zvědavá na výsledek :)
fakt dobryyyy
(Kristyna, 26. 11. 2009 21:21)Teda musim rict, ze jsem se uz dlouho u cteni receptu tak dobre nepobavila... Fakt dobre :D:D:D
odpověď
(Kolda 2 Barůša, 3. 4. 2008 12:36)dík za komentář. Med tam opravdu patří, přeju ať se bagety povedou.
moje mínění
(Barůša, 2. 4. 2008 21:31)Možná to vyzkouším, ale ten med se mi tam nějak nezdá. Jinak se mi líbí jak je to napsaný, aspoň se u nudnýho vybírání receptů člověk trošku zasměje.
:)
(Jana , 27. 11. 2011 18:50)