Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francouzské bagety

30. 10. 2006

Takže:
500g mouky (hladká nebo polohrubá)- já to vidím optimisticky, tak bych asi napsal polohladká
250 ml vody (prostě hrnek)
1 lžička cukru
1 lžička medu
1 lžička soli
2 lžičky droždí (půl kocky)

do misky dáme mouku a sůl, promýcháme, uděláme důlek a do něj dáme vodu, cukr, med a droždí. Necháme kynout dle potřeby - já asi hodinu, ale když je hlad, tak i míň.
Těsto znovu prohněteme, uděláme váleček cca 2 cm tlustý a tvarujeme bagety. Necháme ještě cca 30 min kynout a pak je šikmo nařízneme (hezky to vypadá a nepraskají) a potřeme slanou vodou (hodně slanou a nešetříme).
Pečeme na 180 °C 25 minut (prostě do zlatova) a pak to hlavně nežereme horký...bo spálený jazyk není nic ....a chvilku vydržíme....

Až to stihnu vyfotit, než  to všichni sežerou, tak dodám i foto...

A knoflenko, jestli budeš péct, čekám vzorek. vzorky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:)

(Jana , 27. 11. 2011 18:50)

super napsaný receptík :D je zaděláno tak jsem zvědavá na výsledek :)

fakt dobryyyy

(Kristyna, 26. 11. 2009 21:21)

Teda musim rict, ze jsem se uz dlouho u cteni receptu tak dobre nepobavila... Fakt dobre :D:D:D

odpověď

(Kolda 2 Barůša, 3. 4. 2008 12:36)

dík za komentář. Med tam opravdu patří, přeju ať se bagety povedou.

moje mínění

(Barůša, 2. 4. 2008 21:31)

Možná to vyzkouším, ale ten med se mi tam nějak nezdá. Jinak se mi líbí jak je to napsaný, aspoň se u nudnýho vybírání receptů člověk trošku zasměje.